Faktaboks

Martin Lidegaard
Født
12. desember 1966, København
Martin Lidegaard
Martin Lidegaard
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 3.0

Martin Lidegaard er en dansk politiker fra Radikale Venstre. Han er bror av Politikens tidligere sjefredaktør Bo Lidegaard.

Han var medlem av Folketinget i 2001–2007 og var fra 2008 til 2011 tilknyttet tenketanken Concito. Siden 2015 er han igjen medlem av Folketinget.

I 2011 ble Lidegaard klima-, energi- og bygningsminister i regjeringen til Helle Thorning-Schmidt. Etter en regjeringsrokade i forbindelse med at SF trådte ut av regjeringen ble han utenriksminister fra 2014 til 2015.

Da partilederen Morten Østergaard måtte trekke seg i 2020, stilte Lidegaard som lederkandidat, men tapte avstemningen til Sofie Carsten Nielsen. Han ble deretter nestleder i Folketingsgruppen. Da Nielsen trakk seg etter partiets elendige valg i 2022, overtok Lidegaard som ny partileder. Han deltok i regjeringsforhandlingene høsten 2022, men partiet valgte til slutt å stå utenfor regjeringen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg