Faktaboks

Maroš Šefčovič

Maros Sefcovic

Maroš Šefčovič, 2017
Maroš Šefčovič, 2017
Av /EU2017EE Estonian Presidency 𝒲.
Lisens: CC BY 2.0

Maroš Šefčovič er en slovakisk toppdiplomat og kandidat ved presidentvalget i 2019. Šefčovič har sin hovedutdannelse fra prestisjeuniversitet Det statlige Moskva-instituttet for internasjonale forbindelser, MGIMO (1985–1990).

Šefčovič har vært medlem av Den europeiske kommisjon siden 2009. Šefčovič har innehatt posten som EU-kommisjonær for allmenn- og yrkesutdanning og kultur. Mellom 2010 og 2014 var han visepresident i kommisjonen under José Manuel Barroso og kommisjonær for inter-institusjonelle forbindelser og forvaltning. Siden 2014 har han vært visepresident under Jean-Claude Juncker og kommisjonær for Energiunionen.

Šefčovič er ikke medlem av noe parti, men ble støttet av det sosialdemokratiske SMER ved presidentvalget i 2019, der han kom til andre valgomgang, men tapte med 41,6 prosent av stemmene mot Zuzana Čaputová.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg