Faktaboks

Maidstone
Uttale
mˈeidstən

Maidstone er en by og en bykommune i England i Storbritannia. Den er hovedstad i grevskapet Kent, og ligger ved elven Medway, om lag 60 kilometer sørøst for London. Byen hadde 107 627 innbyggere ved folketellingen i 2011, mens bykommunen hadde 155 143 innbyggere. Bykommunens areal er 394 kvadratkilometer.

Maidstone ligger sentralt i et landbruksområde der fruktdyrking og humlehandel er blant de største i landet og er et viktig markedssenter for landbruket. Sentrale industrier er fabrikasjonen av landsbruksmaskiner og brygging av øl, mens moderne papirproduksjon er den største og viktigste industrien. Det er også en viss grad av pendling til omkringliggende byer, deriblant London.

Maidstone går tilbake til romersk tid, og har Allehelgenskirke fra slutten av 1300-tallet, et erkebispepalass som hovedsakelig er fra 1500-tallet. Stedet fikk byrettigheter i 1549.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg