Faktaboks

Lindsey Vonn

Lindsay Caroline Kildow

Født
18. oktober 1984, St. Paul, Minnesota
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn med noen av sine krystallkuler som hun vant i sin karriere. Hun er bant de mestvinnende alpinistene i historien.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Lindsey Vonn er en amerikansk tidligere alpinist. Hun er en av de beste kvinnelige alpinister gjennom tidene med fire OL-/VM-medaljer i både utfor og super-G. Hun har vunnet den alpine verdenscupen sammenlagt fire ganger og har i alt 82 rennseire i verdenscupen.

Olympiske leker og verdensmesterskap

Vonn ble olympisk mester i utfor i Vancouver 2010 og tok OL-bronse i super-G. Hun ble verdensmester i utfor og super-G i Val-d’Isère 2009 og tok VM-sølv i begge øvelser i Åre 2007. I VM i Garmisch-Partenkirchen 2011 tok hun sølv i utfor, og i VM i Vail/Beaver Creek 2015 tok hun bronse i super-G.

Verdenscup

Vonn vant verdenscupen sammenlagt i sesongene 2008, 2009, 2010 og 2012. Hun har i tillegg vunnet utforcupen åtte sesonger, super-G-cupen fem sesonger og kombinasjonscupen tre ganger. I alt har hun vunnet 82 verdenscuprenn fordelt på alle øvelser: 43 i utfor, 28 i super-G, 4 i storslalåm, 5 i alpin kombinasjon og 2 i slalåm.

Hedersbevisninger

Vonn ble kåret til verdens fremste kvinnelige idrettsutøver av Laureus World Sports Awards 2011.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg