LidoLido

Faktaboks

LidoLido

Peder Losnegård

Født
26. oktober 1992
Peder Losnegård, LidoLido

LidoLido på Verdensutstillingen Expo 2012 i Yesou, Sør-Korea

Peder Losnegård, LidoLido
Av /Flickr 𝒲.
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

LidoLido er artistnavnet til vokalisten, musikeren og låtskriveren Peder Losnegård fra Tysvær.

Som barn oppdaget han gospel, hiphop og r&b, noe som preger musikken hans. Han kalte seg Lil’ P da han deltok i Melodi Grand Prix junior i 2005. Under et besøk i en slum i Kenya kalte barna ham Lido fordi de ikke greide å si Lil ‘P, hvorpå han begynte å kalle seg LidoLido. I 2009 platedebuterte han med singlen Go’n Be Gone, som førte til at han skrev kontrakt med Universal Music.

I 2011 slo LidoLido gjennom med singlen Different, som ble årets mest spilte låt på P3. Han ble nominert i klassen «årets innovatør» til Spellemannprisen for 2011. I februar 2012 kom det kritikerroste debutalbumet Pretty Girls & Grey Sweaters, der LidoLido spilte de fleste instrumentene selv. Det ble i stor grad innspilt i hans barndomshjem i Tysvær, og belønnet med platinaplate og Spellemannprisen i klassen «årets popalbum». LidoLido er ellers en dyktig liveartist som på scenen spiller keyboard og trommer. Andrealbumet Battle Poetry (femteplass i 2013) fikk ikke like god kritikk som debuten.

Siden 2015 har han kalt seg bare Lido. Året etter kom albumet Everything, som ble nominert til Spellemannprisen. I 2017 utga han remiksalbumet Everything Remixed. Og i 2020 kom det Spellemann-nominerte albumet Peder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg