Faktaboks

LidoLido

Peder Losnegård

Født
26. oktober 1992
Peder Losnegård, LidoLido

LidoLido på Verdensutstillingen Expo 2012 i Yesou, Sør-Korea

Peder Losnegård, LidoLido
Av /Flickr 𝒲.
Lisens: CC BY 2.0

LidoLido er artistnavnet til vokalisten, musikeren og låtskriveren Peder Losnegård fra Tysvær.

Som barn oppdaget han gospel, hiphop og r&b, noe som preger musikken hans. Han kalte seg Lil’ P da han deltok i Melodi Grand Prix junior i 2005. Under et besøk i en slum i Kenya kalte barna ham Lido fordi de ikke greide å si Lil ‘P, hvorpå han begynte å kalle seg LidoLido. I 2009 platedebuterte han med singlen Go’n Be Gone, som førte til at han skrev kontrakt med Universal Music.

I 2011 slo LidoLido gjennom med singlen Different, som ble årets mest spilte låt på P3. Han ble nominert i klassen «årets innovatør» til Spellemannprisen for 2011. I februar 2012 kom det kritikerroste debutalbumet Pretty Girls & Grey Sweaters, der LidoLido spilte de fleste instrumentene selv. Det ble i stor grad innspilt i hans barndomshjem i Tysvær, og belønnet med platinaplate og Spellemannprisen i klassen «årets popalbum». LidoLido er ellers en dyktig liveartist som på scenen spiller keyboard og trommer. Andrealbumet Battle Poetry (femteplass i 2013) fikk ikke like god kritikk som debuten.

Siden 2015 har han kalt seg bare Lido. Året etter kom albumet Everything, som ble nominert til Spellemannprisen. I 2017 utga han remiksalbumet Everything Remixed, og i 2020 kom det Spellemann-nominerte albumet Peder. Høsten 2023 ga han ut Ultraviolet selv.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg