LidoLido er artistnavnet til vokalisten, musikeren og låtskriveren Peder Losnegård fra Tysvær. Som barn oppdaget han gospelhiphop og r&b, noe som preger musikken hans. Han kalte seg Lil’ P da han deltok i Melodi Grand Prix junior i 2005. Under et besøk i en slum i Kenya kalte barna ham Lido fordi de ikke greide å si Lil ‘P, hvorpå han begynte å kalle seg LidoLido. I 2009 platedebuterte han med singlen Go’n Be Gone, som førte til at han skrev kontrakt med Universal Music.

I 2011 slo LidoLido gjennom med singlen Different, som ble årets mest spilte låt på P3. Han ble nominert i klassen «årets innovatør» til Spellemannprisen for 2011. I februar 2012 kom det kritikerroste debutalbumet Pretty Girls & Grey Sweaters, der LidoLido spilte de fleste instrumentene selv. Det ble i stor grad innspilt i hans barndomshjem i Tysvær, og belønnet med platinaplate og Spellemannprisen i klassen «årets popalbum». LidoLido er ellers en dyktig liveartist som på scenen spiller keyboards og trommer. Andrealbumet Battle Poetry (5. plass i 2013) fikk ikke like god kritikk som debuten.

Siden 2015 har han kalt seg bare Lido. Året etter kom albumet Everything, som ble nominert til Spellemannprisen. I 2017 utga han remiksalbumet Everything Remixed.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.