Lene Nystrøm

Faktaboks

Lene Nystrøm

Lene Grawford Nystrøm

Født
2. oktober 1973, Tønsberg
Lene Nystrøm i 2009
Av /NTB.

Artikkelstart

Lene Nystrøm er en norsk popsanger og skuespiller fra Ramnes. Hun hadde stor suksess som vokalist i det danske bandet Aqua.

Som vertinne i tv-programmet Casino ble hun oppdaget av den danske DJ-en René Dif, som tok henne med i den danske dancegruppa Aqua. De andre medlemmene er Søren Rasted (keybords, gitar, trommer) og Claus Norreen (keyboards). Debutalbumet Aquarium (1997) ble etter hvert en stor suksess, takket være kjempehiten Barbie Girl. Aquas fengende og humoristiske poplåter tok hele verden med storm, og plutselig var Lene Nystrøm stjerne. Bandet fikk også store hits i 1998 med Doctor Jones, Turn Back Time, My Oh My og Good Morning Sunshine.

Oppfølgeralbumet Aquarius ble slaktet av kritikerne, og solgte ikke på langt nær så mye som debuten. Kun førstesinglen Cartoon Heroes ble en stor hit. I 2001 ble Aqua oppløst. To år etter prøvde Lene Nystrøm seg som soloartist med disco/dancealbumet Play With Me. Det ble slaktet av anmelderne, og salget var elendig. Hun kan likevel kalles Norges mestselgende artist, med nesten 30 millioner solgte album og singler.

Nystrøm debuterte som skuespiller i den danske 2009-filmen Fri os fra det onde. Siden har hun spilt i den norske krigsfilmen Svik (2009) og fem Varg Veum-filmer (2010–2012). Aqua gjorde comeback i 2007, og ga i 2011 ut et nytt album, Megalomania, som ga dem en hit i enkelte land (blant annet Norge) med Back To The 80's. Norreen sluttet i 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg