Norsk popsanger og skuespiller fra Ramnes. Som vertinne i tv-programmet Casino ble hun oppdaget av den danske DJ-en René Dif, som tok henne med i den danske dancegruppa Aqua. De andre medlemmene er Søren Rasted (keybords, gitar, trommer) og Claus Norreen (keyboards). Debutalbumet Aquarium (1997) ble etter hvert en stor suksess, takket være kjempehiten Barbie Girl. Aquas fengende og humoristiske poplåter tok hele verden med storm, og plutselig var Lene Nystrøm stjerne. Bandet fikk også store hits i 1998 med Doctor Jones, Turn Back Time, My Oh My og Good Morning Sunshine.

Oppfølgeralbumet Aquarius ble slaktet av kritikerne, og solgte ikke på langt nær så mye som debuten. Kun førstesinglen Cartoon Heroes ble en stor hit. I 2001 ble Aqua oppløst. To år etter prøvde Lene Nystrøm seg som soloartist med disco/dancealbumet Play With Me. Det ble slaktet av anmelderne, og salget var elendig. Hun kan likevel kalles Norges mestselgende artist med nesten 30 millioner solgte album og singler. 

Nystrøm debuterte som skuespiller i den danske 2009-filmen Fri os fra det onde. Siden har hun spilt i den norske krigsfilmen Svik (2009) og fem Varg Veum-filmer (2010–12). Aqua gjorde comeback i 2007, og ga i 2011 ut et nytt album, Megalomania, som ga dem en hit i enkelte land (bl.a. Norge) med Back To The 80's. Norreen sluttet i 2016.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.