Skjermbilde fra League of Legends.

League of Legends er et dataspill i MOBA-sjangeren (Multiplayer Online Battle Arena). Det er et av verdens mest populære spill.

Spillet ble utviklet av den amerikanske spillutvikleren Riot Games, og det ble gitt ut i 2009. Riot Games anslo i 2023 at de hadde 150 millioner aktive spillere på månedlig basis.

Det er gratis å laste ned og spille League of Legends. Spillerne kan velge å bruke penger på ulike goder i spillet, for eksempel nye figurer eller kosmetiske endringer.

Vanligvis spilles League of Legends mellom to lag på fem personer. Hver spiller har kontroll over én unik figur gjennom hele kampen. Det finnes over 160 forskjellige figurer, og alle har egne egenskaper og passer til ulike spillestiler. Målet med hver kamp er å ødelegge motstanderens «nexus», en bygning som er godt bevoktet i det motstridende lagets base. For å prestere best mulig må spillerne samarbeide og velge figurer som utfyller hverandre.

Historikk og e-sport

League of Legends er sterkt inspirert av en brukerskapt modifikasjon til sanntidsstrategispillet WarCraft III. Denne heter Defense of the Ancients (DOTA), og regnes som spillet som definerte MOBA-sjangeren. Riot Games bestod opprinnelig av flere aktive medlemmer fra DOTA-miljøet, inkludert en av designerne bak DOTA.

League of Legends vokste raskt i popularitet i tiden etter at det ble utgitt, og det ble raskt et av de største konkurransespillene i verden. Spillet er å regne som en av verdens største e-sporter; finalen til verdensmesterskapet i 2021 nådde opptil 73,8 millioner seere samtidig.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg