League of Legends er et spill i MOBA-sjangeren (Multiplayer Online Battle Arena). Det ble utviklet av den amerikanske spillutvikleren Riot Games, som også ga ut spillet i Europa og Nord-Amerika 27. oktober 2009.

League of Legends er i dag et av verdens mest populære spill. Riot Games antar anslår at de har 100 millioner aktive spillere på månedlig basis.

Det er gratis å laste ned og spille League of Legends. Spillerne kan selv velge å bruke penger på ulike goder i spillet, blant annet nye figurer og kosmetiske endringer.

Vanligvis spilles League of Legends mellom to lag på fem personer. Hver spiller har kontroll over én unik figur gjennom hele kampen. Det finnes over 120 forskjellige figurer, som alle har egne egenskaper og passer til ulike spillestiler. Målet med hver kamp er å ødelegge motstanderens "nexus", en bygning som er godt bevoktet i det motstridende lagets base.

Samarbeid anses som den viktigste egenskapen som behøves om man skal lykkes i League of Legends. Dyktige spillere vektlegger særlig at det er god kommunikasjon i laget og at de ulike figurene utfyller hverandre på en tilfredsstillende måte.

League of Legends er sterkt inspirert av en brukerskapt modifikasjon til sanntidsstrategispillet WarCraft III. Denne heter Defense of the Ancients (DotA), og regnes som spillet som definerte MOBA-sjangeren. Riot Games har brukt designere fra en variant av den originale modifikasjonen under utviklingsprosessen, og bestod opprinnelig av flere aktive medlemmer fra DotA-miljøet.

League of Legends vokste raskt i popularitet i tiden etter at det ble utgitt. Populariteten har også blitt gjenspeilt i den nye bølgen med e-sport som begynte rundt 2010. Innen kort tid ble League of Legends et av de mest populære konkurransespillene i verden, og den største turneringen i 2011 ble fulgt av nesten 1,7 millioner mennesker. Seertallene har hatt en stødig økning siden den gang, og har i følge Riot Games sin foreløpige topp med rundt 32 millioner seere under finalekampene i verdensmesterskapet i 2013.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.