League of Legends

Skjermbilde fra League of Legends.

League of Legends er et dataspill i MOBA-sjangeren (Multiplayer Online Battle Arena). Det er i dag et av verdens mest populære spill.

Spillet ble utviklet av den amerikanske spillutvikleren Riot Games, og det ble gitt ut i 2009. Riot Games anslo i 2016 at de har 100 millioner aktive spillere på månedlig basis.

Det er gratis å laste ned og spille League of Legends. Spillerne kan selv velge å bruke penger på ulike goder i spillet, blant annet nye figurer og kosmetiske endringer.

Mål og innhold

Vanligvis spilles League of Legends mellom to lag på fem personer. Hver spiller har kontroll over én unik figur gjennom hele kampen. Det finnes over 120 forskjellige figurer, og alle har egne egenskaper og passer til ulike spillestiler. Målet med hver kamp er å ødelegge motstanderens «nexus», en bygning som er godt bevoktet i det motstridende lagets base.

Samarbeid anses som den viktigste egenskapen for å lykkes i League of Legends. Dyktige spillere vektlegger særlig at det er god kommunikasjon i laget og at de ulike figurene utfyller hverandre på en tilfredsstillende måte.

Historikk og e-sport

League of Legends er sterkt inspirert av en brukerskapt modifikasjon til sanntidsstrategispillet WarCraft III. Denne heter Defense of the Ancients (DotA), og regnes som spillet som definerte MOBA-sjangeren. Riot Games har brukt designere fra en variant av den originale modifikasjonen under utviklingsprosessen, og bestod opprinnelig av flere aktive medlemmer fra DotA-miljøet.

League of Legends vokste raskt i popularitet i tiden etter at det ble utgitt. Populariteten har også blitt gjenspeilt i den nye bølgen med e-sport som begynte rundt 2010. Innen kort tid ble League of Legends et av de mest populære konkurransespillene i verden. Spillet følges i dag av mange millioner mennesker hvert år. Riot Games anslår eksempelvis at 60 millioner personer fikk med seg finalen av den største turneringen i 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg