League of Legends

Skjermbilde fra League of Legends.

Artikkelstart

League of Legends er et dataspill i MOBA-sjangeren (Multiplayer Online Battle Arena). Det er i dag et av verdens mest populære spill.

Spillet ble utviklet av den amerikanske spillutvikleren Riot Games, og det ble gitt ut i 2009. Riot Games anslo i 2016 at de hadde 100 millioner aktive spillere på månedlig basis.

Det er gratis å laste ned og spille League of Legends. Spillerne kan selv velge å bruke penger på ulike goder i spillet, blant annet nye figurer og kosmetiske endringer.

Vanligvis spilles League of Legends mellom to lag på fem personer. Hver spiller har kontroll over én unik figur gjennom hele kampen. Det finnes over 150 forskjellige figurer, og alle har egne egenskaper og passer til ulike spillestiler. Målet med hver kamp er å ødelegge motstanderens «nexus», en bygning som er godt bevoktet i det motstridende lagets base. For å prestere best mulig må spillerne samarbeide og velge figurer som utfyller hverandre.

Historikk og e-sport

League of Legends er sterkt inspirert av en brukerskapt modifikasjon til sanntidsstrategispillet WarCraft III. Denne heter Defense of the Ancients (DOTA), og regnes som spillet som definerte MOBA-sjangeren. Riot Games bestod opprinnelig av flere aktive medlemmer fra DOTA-miljøet, inkludert en av designerne bak DOTA.

League of Legends vokste raskt i popularitet i tiden etter at det ble utgitt, og ble raskt et av de største konkurransespillene i verden. Spillet er å regne som en av verdens største e-sporter, med opptil flere millioner seere som følger de største turneringene.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg