LO-aktuelt er et blad som skal fungere som debattorgan for Landsorganisasjonen i Norge. Bladet ble startet i april 1906 under navnet Meddelelsesblad.

Bladet utkommer med 20 numre i året, og skal drive saklig journalistikk forankret i fagbevegelsens verdigrunnlag. Målgruppen er tillitsvalgte i LO og LO-forbundene og norsk opinion for øvrig. Utgiver er Stiftelsen LO Media. Opplaget i 2018 var 45 200. Ansvarlig redaktør er Tore Ryssdalsnes og redaktør er Svein-Yngve Madsen.

Historie

Under den tyske okkupasjonen 1940–1945 utga LO det illegale medlemsbladet Fri Fagbevegelse som arbeiderbevegelsens landsorgan. 19 personer knyttet til redaksjonen mistet livet og 122 ble arrestert. Etter krigen ble navnet på det illegale bladet beholdt frem til 1985. Etter flere navneskifter fikk bladet sitt nåværende navn, LO-Aktuelt, i 1995.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg