Kringkastingsrådet, rådgivende organ for Norsk rikskringkasting. Rådet har 14 medlemmer med personlige vararepresentanter. Åtte medlemmer oppnevnes av Stortinget, én av disse er leder av Samisk Programråd. Seks medlemmer (inkludert leder og nestleder) oppnevnes av Kongen i statsråd etter forslag fra Kulturdepartementet.

Rådets oppgave er nedfelt i Lov om kringkasting av 1992. Rådet skal drøfte og uttale seg om hovedlinjene for programvirksomheten i Norsk rikskringkasting. Rådet uttaler seg i de programsaker som kringkastingssjefen forelegger for det, eller som rådet finner grunn til å ta opp etter initiativ fra et medlem eller fra lyttere og seere. NRKs styre og kringkastingssjefen kan også innhente rådets uttalelser i administrative og økonomiske saker.

Funksjonstiden for medlemmene av rådet er 4 år, med mulighet for gjenoppnevning for en periode. Rådet møtes 8–10 ganger i året. Kringkastingssjefen deltar i Rådets møter, sammen med de medarbeidere han finner nødvendig.

Til hvert av NRKs distriktskontor er det opprettet et distriktsprogramråd, som skal uttale seg om hovedlinjene i programvirksomheten ved distriktskontorene. Rådet har fem medlemmer oppnevnt av fylkestinget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.