Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

Teaterforestillinger basert på Thorbjørn Egners historier gleder stadig nye generasjoner av barn. Her Thorbjørn Harr som Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen Nationaltheatret i 2003/2004

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen er ei barnebok av Thorbjørn Egner, først utgitt i 1953, og basert på fortellinger Egner først framførte i NRK Radios Barnetimen for de minste i 1952.

Boka er Egners mest kjente, og forener et sjarmerende eventyrunivers med talende norske dyr og komiske scener, med et moralsk budskap om samhold og samarbeid. Boka regnes sammen med Kardemomme by som Egners mest samfunnsdidaktiske verk. Anders Heger sier i sin biografi om Egner fra 2012 at «Hakkebakkeskogens grunnidé dreier seg om sosialisering, om å underordne seg den felles lov. Slik sett speilet de sin tid.»

Historien ble satt opp som dukketeater i 1959. Et stykke med levende aktører hadde urpremiere på Det Nye Teater i København i 1962 og på Nationaltheatret i 1964, med tittelen Dyrene i Hakkebakkeskogen. Senere er stykket blitt en internasjonal teatersuksess.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg