Küsnacht, by i Sveits, kanton Zürich, forstad til Zürich ved østbredden av Zürichsee, seks kilometer fra bysenteret, med 14 564 innbyggere (2020). Küsnacht hører til agglomerasjonen Zürich.

Küsnacht er kjent for sine «Höchhuse», en dialektbetegnelse på høye, eldre hus som rager over den vanlige bebyggelsen. Enkelte av disse er fra senmiddelalderen. «Höchhuse» finnes særlig langs Zürichsee, og mange er gjennom årene både påbygd, ombygd og restaurert. I dag har de en svært variert bruk; her finnes blant annet kino, gallerier og utstillingslokaler, restauranter, kurs- og konferanslokaler, og enkelte boliger. Spesielt er at kommunebiblioteket med lesesal er plassert i et tårn fra senmiddelalderen.

Küsnacht har en kirke viet Sankt Georg fra 1400-tallet med verdifulle fresker i koret; kirken er i dag en reformert kirke.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg