Jonas Kullhammar

Faktaboks

Jonas Kullhammar
Født
2. september 1978, Nacka, Sverige

Artikkelstart

Jonas Kullhammar er en svensk jazzsaksofonist, komponist og bandleder. Kullhammar er kjent for å jobbe med en åpen tilnærming til ulike grener av moderne jazz med egne grupper som Jonas Kullhammar Quartet, så vel som i andres ensembler, herunder The Core, Jupiter, Motif, Fire! Orchestra og kvintetten Hegge under ledelse av den norske bassisten Bjørn Marius Hegge.

Han har også arbeidet innen andre sjangere, og blant annet spilt med Christian Falk, Nikolai Dunger og The International Noise Conspiracy.

Jonas Kullhammar Quartet ble dannet rundt 1998 sammen med Torbjörn Zetterberg (kontrabass), Jonas Holgersson (trommer) og Torbjörn Gulz (akustisk og elektrisk piano). Kvartetten albumdebuterte i 2000 med Salut, en utgivelse som førte til at Kullhammar fikk Jazzkatten-prisen som årets nykommer. Han har senere mottatt flere nominasjoner og priser, herunder Django d'Or-prisen i 2004, Arne Domnérus Guldsaxen-pris i 2006 og Alice Babs-prisen i 2008.

Kullhammar driver også plateselskapet Moserobie Music Production, som i tillegg til å ha utgitt Jonas Kullhammar Quartet også har gitt ut innspillinger med Zanussi 5, Torbjörn Zetterberg Hot Five, Lisa Nyberg, Per «Texas» Johansson, Kornstad Wiik (duo bestående av Håkon Kornstad og Håvard Wiik) og Magnus Broo, for å nevne noen.

Utvalgt diskografi

  • Salut med Jonas Kullhammar Quartet (2000)
  • The Soul of Jonas Kullhammar med Jonas Kullhammar Quartet (2001)
  • Plays Loud For the People (2003)
  • Snake City North med Jonas Kullhammar Quartet og Norbotten Big Band (2005)
  • Son of a Drummer med Jonas Kullhammar Quartet (2006)
  • Från och med Herr Jonas Kullhammar med Jonas Kullhammar Quartet (2010)
  • Låt det vara med Jonas Kullhammar Quartet (2013)
  • This Is the End med Jonas Kullhammar Quartet (2013)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg