Håkon Kornstad

Faktaboks

Håkon Kornstad
Født
5. april 1977, Oslo

Artikkelstart

Håkon Kornstad er en norsk jazzmusiker, tenor- og sopransaksofonist, komponist og sanger, og et sentralt navn i nyere norsk moderne jazz. I senere tid har han utarbeidet et særpreget uttrykk i skjæringspunktet mellom opera og jazz.

Bakgrunn og karrière

Kornstad studerte ved jazzlinjen ved musikkonservatoriet i Trondheim i årene 1996 til 1998. Fra 1996 var han et sentralt medlem av gruppen Wibutee, og i gruppen Tri-Dim har han utforsket lyd- og klanglandskap med svært frie rammer. Bandet har samarbeidet med musikere som Jim O'Rourke og Barry Guy.

Under navnet Kornstad Trio har han siden 1998 samarbeidet med kontrabassisten Mats Eilertsen og trommeslageren Paal Nilssen-Love i en gruppe som fokuserer på moderne, akustisk jazz. Deres Space Available kom i 2001. Videre har han medvirket i gruppene Bugge Wesseltoft's New Conception of Jazz, No Spaghetti Edition, Black Beauty og Mingus Ahh! Uhm!. Dessuten er han grafisk formgiver og har laget en rekke CD-omslag. Han har medvirket i flere duosettinger, blant annet på Schlinger (2004) med Paal Nilssen-Love, på Eight Tunes We Like (2005) og The Bad and the Beautiful (2006) med Håvard Wiik, og på Elise (2008) med Ingebrigt Håker Flaten.

Kornstad har også lagd flere soloinnspillinger, og med Symphonies In My Head fra 2011 har han også sunget på sine utgivelser. Han høstet oppmerksomhet med albumet Tenor Battle i 2015, en kvintettinnspilling der moderne jazz møter elementer av klassisk musikk og opera.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg