Jonas Eika

Faktaboks

Jonas Eika
Født
1991

Jonas Eika er en dansk forfatter. Han ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2015 og nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2019 for Efter Solen.

Forfatterskap

Eika debuterte i 2015 med den sosialrealistiske romanen Lageret Huset Marie om en ung mann i tyveårene som forsøker å navigere mellom nattarbeidet på et lager, vennegjengen og et kaotisk kjærlighetsforhold. Sentralt står problemet med å fare vill i livet. Lageret er en trussel mot menneskeverdet, vennegjengen mister grepet om livet i stoffer og dataspill, og kjærlighetsforholdet trues av angsten for å bli forlatt.

I den samfunnskritiske science fiction-novellesamling Efter Solen (2018), som ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2019, er fokus flyttet til en dystopisk verden hvor nåtiden er lett forandret, og hvor det skjer uforklarlige og fantastiske ting. Samfunnskritikken samler seg om hvordan den finansielle verdens økonomiske logikk er drevet inn i alle menneskelige forhold. I denne nye normaliteten har det enkelte menneske blitt en ting som forsøker å danne en meningsfull eksistens.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg