Faktaboks

Jon Sivert Nielsen

Ingeniør Jon Sivert Nielsen mekaniske verksted og metallvarefabrikk

Forretningsadresse

Grenseveien 82, Oslo

Stiftet
1927
Nedlagt
1985 (ca.)

Jon Sivert Nielsen var en industribedrift i Oslo som fremstilte kontorinventar av jern og stål (blant annet kontorskap, kartotekskap og bord), samt lagerutstyr og forskjellig utstyr for trykkerier. Firmaet ble etablert i 1927, vokste jevnt etter andre verdenskrig, flyttet ut av bykjernen på begynnelsen av 1960-tallet og ble nedlagt på midten av 1980-tallet.

Historien til det mekaniske verkstedet og metallvarefabrikken Jon Sivert Nielsen er karakteristisk for mye av den mindre industrien i Oslo

Historie

Sivilingeniør Jon Sivert Nielsen (1895–1975) startet i 1927 bedriften med samme navn i Jernbanegaten 19. På slutten av 1930-tallet hadde bedriften rundt 20 arbeidere og funksjonærer. I 1957 var antallet ansatte steget til ca 35. På denne tiden var en del av produksjonen flyttet til Grenseveien 82.

I 1961 flyttet hele bedriften inn i en ny fabrikkbygning i Grenseveien 82 på 2500 kvm gulvflate. Bedriftens produksjon omfattet nå rasjonaliseringsutstyr for industri og verkstedsdrift, som for eksempel arbeidsbord, utstyr for montasjearbeider og hjelpemidler for oppbevaring av verktøy. Produktene ble eksportert til de fleste europeiske land samt Nord- og Sør-Amerika, Asia og Afrika.

Jon Sivert Nielsen døde i 1975, mens bedriften ble nedlagt på midten av 1980-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg