St Andrew kirke i Hornchurch
St Andrew kirke i Hornchurch
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Hornchurch er en bydel i nordøstre London, i Havering bykommune. Det er stoppested på undergrunnsbanen District Line. Området utviklet seg til en typisk soveby for London i 1920- og 1930-årene. Bydelssenteret ble nyregulert på 1960- og 1970-tallet, men noen eldre bygninger er bevart. The Queen's Theatre og Hornchurch Arts Centre er viktige kulturinstitusjoner i nordøstre London. St. Andrew's Church er fra middelalderen men ble sterkt ombygd på 1800-tallet.

Historikk

Området rommer spor etter bosetning i yngre steinalder. I 1222 ble klosteret Monasterium Cornutum – «Hornskloster» – opprettet. Det fikk trolig navn etter garverivirksomhet i området.

Tilberedning av og handel med huder og skinn har vært en viktig næringsvei gjennom århundrer, og gav opphav til tett bosetning allerede fra senmiddelalderen.

Hornchurch fikk jernbaneforbindelse med London i 1885, og planmessig utbygging av området begynte omkring 1920. I dagens Hornchurch Country Park lå flyplassen RAF Hornchurch som var en viktig base for Spitfirefly under Slaget om Storbritannia i 1940. Hornchurch var egen kommune til 1965.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg