Hornchurch

St Andrew kirke i Hornchurch
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Hornchurch er en bydel i nordøstre London, i Havering bykommune. Det er stoppested på undergrunnsbanen District Line. Området utviklet seg til en typisk soveby for London i 1920- og 1930-årene. Bydelssenteret ble nyregulert på 1960- og 1970-tallet, men noen eldre bygninger er bevart. The Queen's Theatre og Hornchurch Arts Centre er viktige kulturinstitusjoner i nordøstre London. St. Andrew's Church er fra middelalderen men ble sterkt ombygd på 1800-tallet.

Historikk

Området rommer spor etter bosetning i yngre steinalder. I 1222 ble klosteret Monasterium Cornutum – «Hornskloster» – opprettet. Det fikk trolig navn etter garverivirksomhet i området.

Tilberedning av og handel med huder og skinn har vært en viktig næringsvei gjennom århundrer, og gav opphav til tett bosetning allerede fra senmiddelalderen.

Hornchurch fikk jernbaneforbindelse med London i 1885, og planmessig utbygging av området begynte omkring 1920. I dagens Hornchurch Country Park lå flyplassen RAF Hornchurch som var en viktig base for Spitfirefly under Slaget om Storbritannia i 1940. Hornchurch var egen kommune til 1965.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg