Faktaboks

Gilles Berger
Født
7. februar 1957

Gilles Berger er en fransk scenograf og mimeskuespiller, bosatt i Norge. I 2018 mottok han Heddaprisen i klassen for beste scenografi og kostymedesign for forestillingen Garage, skapt av Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag.

Berger har utdanning som skulptør, snekker, sveiser og skuespiller, med tre år ved École des beaux-arts de Nancy og to år ved Conservatoire National des Arts du Cirque et du Mime i Paris. Fagkombinasjonen har han hatt nytte av i utformingen av store og komplekse installasjonsarbeider. Sammen med Anne Marit Sæther stiftet han teatergruppen Cirka Teater i Trondheim i 1984, og siden har han deltatt i omlag femti prosjekter som scenograf, skuespiller, figurmaker og skulptør. Blant dem kan nevnes Poste restante, som ble vist på Verdensutstillingen i Lisboa i 1998, Årstidene med Jo Strømgren i Nasjonalballetten i 2007, og den heddabelønnede familieforestillingen Hundre hemmeligheter av Cirka Teater, Trøndelag Teater, Riksteatret og Midtnorsk Jazzsenter i 2014. Berger ble også nominert til Heddaprisen i 2011 for scenografien til Den Nationale Scenes Blå jakt.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg