Gard Sveen

Faktaboks

Gard Sveen
Født
8. mars 1969
Gard Sveen ble tildelt både Glassnøkkelen og Rivertonprisen for sin debutroman.
Portrett av Gard Sveen
Av .

Artikkelstart

Gard Sveen er en norsk krimforfatter.

Sveen debuterte i 2013 med den omfangsrike og spennende kriminalromanen Den siste pilegrimen som ble belønnet med både med den norske Rivertonprisen og den skandinaviske Glassnøkkelen som beste kriminallitterære arbeid dette året. Her introduseres politietterforsker Tommy Bergmann som må finne sammenhenger mellom et skjelettfunn fra krigens dager og et brutalt mord i 2003. Deler av krigshistorien er basert på faktiske hendelser.

Den heller problematiske politietterforskeren Tommy Bergmann dukker opp igjen i Helvete åpent (2015) der han sammen med kollega Susanne Bech må finne ut om en tidligere drapsdømt er uskyldig og samtidig finne den egentlige morderen som har slått til igjen. I 2016 kom tredje bok om Tommy Bergmann, Blod i dans.

I 2018 kom spionthrilleren Bjørnen der Bergmann virkelig blir satt på store prøver på jakten etter en spion som kom seg unna. I Drømmenes Gud (2019) blir en tidligere ambassadør drept av en bilbombe i Oslo, og Tommy Bergmann, nå i PST, må gå tilbake til hendelser i Beirut i 1982 for å løse en farlig og vanskelig sak.

Forfatteren arbeider som seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet.

Utgivelser

  • Den siste pilegrimen, Vigmostad & Bjørke (2013)
  • Helvete åpent, Vigmostad & Bjørke (2015)
  • Blod i dans (2016)
  • Bjørnen, Vigmostad & Bjørke (2018)
  • Drømmenes Gud (2019)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg