Freightliner, Fort Mill, amerikansk lastebilmerke, etablert 1939, eid av Daimler AG siden 1981.

Freightliner ble opprinnelig etablert under navnet Freightways Manufacturing Corp. i 1939 i Salt Lake City av Leland James, som et datterselskap av transportselskapet hans Consolidated Freightways Inc., og produserte til å begynne med lastebiler kun for eget bruk. Merkenavnet Freightliner oppstod i 1942, men samme år måtte produksjonen stanses på grunn av restriksjoner på materialer som følge av den annen verdenskrig.

I 1947 ble produksjon av Freightliner lastebiler gjenopptatt, og  fra 1951 til 1977 inngikk Freightliner en allianse med White Motor Company, lastebilene ble markedsført under navnet White Freightliner i denne perioden. I 1981 ble Freightliner kjøpt opp av Daimler AG. I 1997 tok Freightliner over Ford Motor Company sin produksjon av tunge lastebiler, som en periode ble markedsført under merkenavnet Sterling.

Freightliner blir produsert ved anlegg i Cleveland og Mount Holly i North Carolina. I tillegg i Santiago Tianguistenco og Saltillo i Mexico. I alt ble 120 253 Freightliner lastebiler produsert i 2012.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.