Freightliner, Fort Mill, amerikansk lastebilmerke, etablert 1939, eid av Daimler AG siden 1981.

Freightliner ble opprinnelig etablert under navnet Freightways Manufacturing Corp. i 1939 i Salt Lake City av Leland James, som et datterselskap av transportselskapet hans Consolidated Freightways Inc., og produserte til å begynne med lastebiler kun for eget bruk. Merkenavnet Freightliner oppstod i 1942, men samme år måtte produksjonen stanses på grunn av restriksjoner på materialer som følge av den annen verdenskrig.

I 1947 ble produksjon av Freightliner lastebiler gjenopptatt, og  fra 1951 til 1977 inngikk Freightliner en allianse med White Motor Company, lastebilene ble markedsført under navnet White Freightliner i denne perioden. I 1981 ble Freightliner kjøpt opp av Daimler AG. I 1997 tok Freightliner over Ford Motor Company sin produksjon av tunge lastebiler, som en periode ble markedsført under merkenavnet Sterling.

Freightliner blir produsert ved anlegg i Cleveland og Mount Holly i North Carolina. I tillegg i Santiago Tianguistenco og Saltillo i Mexico. I alt ble 120 253 Freightliner lastebiler produsert i 2012.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.