Faktaboks

Fabrizio Gatti
Født
9. mars 1966, Milano
Fabrizio Gatti
Den italienske forfatteren og journalisten Fabrizio Gatti på Festival internazionale del giornalismo (den internasjonale fetivalen for journalister) i 2011.
Av .
Lisens: CC BY SA 2.0

Fabrizio Gatti er en italiensk journalist og forfatter.

Gatti har arbeidet for flere italienske aviser og nyhetsmagasiner, som Corriere della Sera, Il Giornale og L'espresso. Han er særlig kjent for sine reportasjer og beretninger som han har skrevet på grunnlag av opplevelser der han med forkledning og under dekknavn har fulgt illegale innvandrere på vei til Europa.

Han har utgitt flere bøker, blant dem Bilal fra 2007 (norsk oversettelse i 2012), som inneholder brutale og dramatiske beskrivelser av desperate flyktninger, kyniske menneskesmuglere og en flyktningpolitikk som ikke fungerer.

Fabrizio Gatti har mottatt en rekke priser, både i Italia og i andre land. I Norge er han tildelt UiOs menneskerettighetspris for 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg