Faktaboks

Enfield
Uttale
ˈenfi:ld

Enfield er en kommune i det historiske fylket Middlesex i Greater London, England, Storbritannia og er en av Londons ytre bydeler i nord. Kommunen har 312 466 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 81 kvadratkilometer.

Enfield ble dannet i 1965 ved sammenslåingen av Enfield, Edmonton og Southgate og er en boligforstad, takket være gode transportforbindelser til London med tog og undergrunnsbane.

Den kjente Royal Small Arms Factory som produserte Enfieldserien av rifler ble nedlagt i 1988, men Enfield har lett- og forbruksvareindustri langs hovedveiene som krysser byen.

Mer enn en tiendel av kommunens areal er offentlige, åpne rom og plasser. New River er en kanal fra tidlig 1700-tall som opprinnelig ble anlagt for å forsyne Clerkenwell med vann fra Hertfordshire og er i dag en naturskjønn grøntkorridor gjennom hele kommunen. Her ligger rekreasjonsområder med naturstier, biblioteker, idrettsarenaer og kultursentre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg