Southgate er en av Londons ytre bydeler, 13 kilometer nord for bysentrum. Southgate hadde 14 454 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Southgate ble egen i kommune 1933, men har siden 1965 vært en del av kommunen Enfield, og består overveiende boligområde med bebyggelse fra 1930-årene. Bydelen er stasjon på undergrunnsbanen Piccadilly Line.

Historie

Southgate er første gang nevnt i 1370 som en landsby ved den sørlige porten inn til de kongelige jaktmarkene på Enfield Chase, like ved dagens undergrunnsstasjon. Enfield Chase ble privatisert i 1777, og Southgate med omgivelser ble utstykket til adelen og rike kjøpmenn i byen, som bygde seg herskapshus og landsteder. Byggingen av forstadsbanen i 1933 førte til en meget rask utbygging av Southgate som soveby for London. De lokale myndighetene sørget likevel tidlig for å regulere større områder til parker og friområder, for eksempel Oakwood Park og Grovelands Park.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg