Energi Norge

Logo EnergiNorge

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Energi Norge, landsomfattende kombinert arbeidsgiverforening og interesseorganisasjon for kraftnæringen, tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon som en landsforening. Energi Norge organiserer 275 energibedrifter som produserer, transporterer og selger kraft, og som til sammen står for 99 prosent av kraftproduksjonen i Norge og dekker cirka 90 prosent av nettkundene i landet (2018).

Faktaboks

Også kjent som
EnergiNorge

Medlemsbedriftene har til sammen en årsomsetning på 70–75 milliarder kroner og cirka 15 000 ansatte. Organisasjonens sekretariat ligger i Næringslivets Hus i Oslo, og administrerende direktør siden 2011 er Oluf Ulseth. Styreleder er Eimund Nygaard fra Lyse Konsern. Energi Norge har også et kontor i Brussel.

Organisasjonen har forløpere i flere organisasjoner. Den eldste var Norske Elektricitetsværkers Forening (NEVF), stiftet i 1901. Senere navn var Norges Energiverkforbund (NEVF) og Energiforsyningens Fellesorganisasjon (EnFo). I 2001 fusjonerte EnFo og Energiverkenes Landsforening (EVL) og tok navnet Energibedriftenes landsforening (EBL). Organisasjonen fikk sitt nåværende navn i 2009.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg