Logo EnergiNorge

. Begrenset gjenbruk

Energi Norge, kombinert arbeidsgiverforening og næringspolitisk organisasjon tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon som en landsforening. Energi Norge organiserer 280 energibedrifter som produserer, transporterer og selger kraft, og som til sammen står for 99 prosent av kraftproduksjonen i Norge og dekker ca. 90 prosent av nettkundene i landet (2016).

Medlemsbedriftene har til sammen en årsomsetning på 70-75 milliarder kroner og ca. 15 000 ansatte. Organisasjonens sekretariat ligger i Næringslivets Hus i Oslo, og administrerende direktør siden 2011 er Oluf Ulseth. Styreleder er Tore Olaf Rimmereid. Energi Norge har også et kontor i Brussel.

Organisasjonen har forløpere i flere organisasjoner. Den eldste var Norske Elektricitetsværkers Forening (NEVF), stiftet 1901. Senere navn var Norges Energiverkforbund (NEVF) og Energiforsyningens Fellesorganisasjon (EnFo). I 2001 fusjonerte EnFo og Energiverkenes Landsforening (EVL) og tok navnet Energibedriftenes landsforening (EBL). Organisasjonen fikk sitt nåværende navn i 2009.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.