Logo EnergiNorge

. Begrenset gjenbruk

Energi Norge, landsomfattende kombinert arbeidsgiverforening og interesseorganisasjon for kraftnæringen, tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon som en landsforening. Energi Norge organiserer 275 energibedrifter som produserer, transporterer og selger kraft, og som til sammen står for 99 prosent av kraftproduksjonen i Norge og dekker cirka 90 prosent av nettkundene i landet (2018).

Medlemsbedriftene har til sammen en årsomsetning på 70–75 milliarder kroner og cirka 15 000 ansatte. Organisasjonens sekretariat ligger i Næringslivets Hus i Oslo, og administrerende direktør siden 2011 er Oluf Ulseth. Styreleder er Eimund Nygaard fra Lyse Konsern. Energi Norge har også et kontor i Brussel.

Organisasjonen har forløpere i flere organisasjoner. Den eldste var Norske Elektricitetsværkers Forening (NEVF), stiftet i 1901. Senere navn var Norges Energiverkforbund (NEVF) og Energiforsyningens Fellesorganisasjon (EnFo). I 2001 fusjonerte EnFo og Energiverkenes Landsforening (EVL) og tok navnet Energibedriftenes landsforening (EBL). Organisasjonen fikk sitt nåværende navn i 2009.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.