Faktaboks

Eivind Koren
Født
31. august 1869, Nordfjordeid
Død
19. juni 1920, Kristiania (nå Oslo)
Redaktør Eivind Koren
.
Lisens: fri

Eivind Koren var en norsk farmasøyt, redaktør og grunnlegger av det norske tidsskriftet Tidsskrift for kemi og farmasi som fortsatt utgis under navnet Kjemi.

Bakgrunn

Koren gikk i lære på Svaneapoteket hos apoteker W. F. W. Eckell og tok medhjelpereksamen i 1889 og apotekereksamen i 1892. Han arbeidet deretter ved forskjellige laboratorier på universitetet og studerte gjæring i København. Han var aktiv i den farmasøytiske forening og i foreningen som i 1916 tok navnet Norsk Kjemisk Selskap. Sin første faste stilling fikk han som generalsekretær i Norges Apotekerforening.

Tidsskrift for kemi og farmasi

Det Koren huskes for i dag, er at han i 1904 grunnla Tidsskrift for kemi og farmasi. Han var redaktør for tidsskriftet til sommeren 1920, da han uventet døde etter en gallestensoperajon, bare 50 år.

Tidsskriftet utgis fortsatt, nå med navnet Kjemi. Årgangene som har utkommet viser kjemiens utvikling i Norge både akademisk og industrielt. I mange år dekket tidsskriftet også bergvesen og metallurgi.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg