Det norske jentekor er et kor for like stemmer. Kunstnerisk leder fra 2005 er Anne Karin Sundal-Ask. Koret er basert i Oslo og er en videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert av Marie Foss i 1947.

Som eneste kor i verden erobret korets elitegruppe, Studiokoret, «The Silver Bowl» tre ganger i BBCs internasjonale korkonkurranse Let the Peoples sing; i 1972, 1975 og 1981.

Fra 1985 overtok Ingunn Bjorland som dirigent for NRKs jentekor og studiokor. Hun ble etterfulgt av Edle Stray-Pedersen. Koret forlot etter hvert NRK og skiftet navn. Barbro Karita Grenersen var dirigent fra 1995 til 2005.

Det norske jentekor har i tillegg til virksomhet i norsk musikkliv turnert i Japan, USA og Storbritannia.

Koret har utgitt flere plater og står bak en lang rekke bestillinger av ny musikk fra komponister som Bjørn Kruse, Maja Ratkje, Ola Gjeilo, Andrew Smith, Marcus Paus, Frøy Aagre og Ørjan Matre.

For platen Folketoner ble koret i 2018 nominert til Grammy i kategorien Best Immersive Audio Album.

De har også utgitt Julens hjerte, (Kirkelig kulturverksted, 2007) og bidratt på Witch mass (Lawo, 2015) og på barneplatene Snydelig (2017) og Gjenta-jenta (2016) sammen med barnemusikk-duoen Meg og kammeraten min.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.