Faktaboks

Også kjent som

Den jødiske autonome oblast, JAO

Jevrejskaja avtonomnaja oblast, omtales også uoffisielt som Birobidzjan

Uttale
jødiske autonˈome fylke
Det jødiske autonome fylke
Det jødiske autonome fylke er et av de russiske føderasjonssubjektene. Russland er en føderasjon som består av områder med ulik status og navn: Republikker («delstater»), oblaster («fylker»), krajer («territorier»), distrikter og føderale byer.
Det jødiske autonome fylke
Av .

Det jødiske autonome fylke er en administrativ enhet i Russland. Det var tidligere del av Khabarovsk distrikt. Fylket grenser i sør til Kina. Det har et areal på 36 000 kvadratkilometer og har 156 000 innbyggere (2021). Administrasjonssenteret er Birobidzjan.

Området er for det meste sletteland. Fylket ble opprettet som jødisk nasjonalt distrikt i 1928, men noen større innflytting av jøder fant ikke sted. Ved folketellingen i 2010 var kun rundt 1 prosent av befolkningen jøder, resten alt overveiende etniske russere. Området har variert industri og landbruk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg