Faktaboks

Christine Lagarde

født Christine Madeleine Odette Lallouette

Født
1. januar 1956, Paris
Christine Lagarde

Christine Lagarde er en fransk konservativ politiker og advokat. Lagarde ble utnevnt til ny leder av Det internasjonale pengefondet (IMF) i juni 2011, da hun overtok etter Dominique Strauss-Kahn fra Frankrike. 1. november 2019 tiltrådte hun som president i Den europeiske sentralbank.

Lagarde var den første kvinnelige sjefen for IMF, og var før dette den første kvinnelige finansministeren i et G8-land. Hun kom til IMF fra jobben som finansminister i Frankrike (2007–2011) under François Fillon. Hun var også landbruks- og fiskeriminister under Fillon i en periode i 2007. Før dette var Lagarde handels- og industriminister (2005–2007) under Dominique de Villepin.

Lagarde ble født inn i en akademikerfamilie i Paris. Hun er selv utdannet advokat, og spilte før hun kom i regjering en sentral rolle i det Chicago-baserte advokatselskapet Baker & McKenzie.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg