Faktaboks

Christian Tybring-Gjedde
Født
8. august 1963, Oslo
Christian Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjedde er en norsk politiker for Fremskrittspartiet som har vært stortingsrepresentant for Oslo siden 2005. I sine første to perioder satt han i Finanskomiteen, mens siden 2013 har han vært medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen. Han har markert seg som en av de mest profilerte politikerne på Fremskrittspariets høyrefløy.

Tybring-Gjedde har en M.Sc. i internasjonal politikk og har også gjennomgått Nato Defense College i Roma. Han var leder av Oslo Fremskrittsparti i 2010–2014.

Fra 1993 var Tybring-Gjedde ansatt i Forsvarsdepartementet, fra 2002 som underdirektør. Han var medlem av Oslo bystyre i 2003–2005. I 2014 utgav Tybring-Gjedde den omstridte debattboken Mens orkesteret fortsetter å spille.

Christian Tybring-Gjedde er far til Høyre-politiker og stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde og gift med tidligere statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg