Cannes

Langs stranden i Cannes ligger den brede, elegante Promenade de la Croisette med hoteller, villaer og parkanlegg. I bakgrunnen den gulbrune bygningen Palais des Festivals, hvor Cannes’ filmfestival blir holdt. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Cannes er en by i det sørlige Frankrike, i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, i departementet Alpes-Maritimes, ved Middelhavet, 30 kilometer sørvest for Nice. Byen har 73 868 innbyggere (2017).

Faktaboks

Uttale
kan

Cannes ligger beskyttet av Alpene mot kalde nordavinder, og har et mildt vinterklima med subtropisk vegetasjon. Byen er etter Nice det største turiststedet ved Côte d'Azur, «Franske Riviera»; cirka 40 prosent av turistene er utlendinger. Cannes har tre casinoer; Palais des Festivals er sete for den årlige internasjonale filmfestivalen. Det er et stort blomstermarked i byen.

Den kjente Promenade de la Croisette er kantet med palmer, blomster, store hoteller og restauranter. I den gamle bydelen ligger kirken Notre-Dame d'Espérance og Tour de Mont Chevalier, et 22 meter høyt tårn fra 1100-tallet. Utenfor kysten av Cannes ligger Îles de Lérins, og like i øst Golfe de Juan, hvor Napoleon landet 1815 etter sin tilbakekomst fra Elba.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg