Bruno Krauskopf var en tysk maler og grafiker. Han debuterte i 1912 og markerte seg i årene som fulgte som representant for den tyske ekspresjonismen. I 1916 ble han medlem av Berliner Sezession.

Formspråket var preget av kraftige penselstrøk kombinert med en lyssterk og intens koloritt, mens motivkretsen var sentrert rundt landskaper, portretter og figurbilder. Etter første verdenskrig engasjerte han seg sterkt i kunstpolitisk arbeid og var delaktig i opprettelsen av Die Novembergruppe som var en radikal gruppe bestående av ekspresjonistiske kunstnere og arkitekter.

Krauskopf flyttet til Norge i 1933 da naziregimet erklærte hans kunst som «entartet». Han slo seg ned på Jæren, og hans fascinasjon for det norske kystlandskapet gjenspeilet seg i hans billedmotiver i tiden fremover. Krauskopf gjorde seg bemerket som kunstner i Norge, men etter mislykkede forsøk på å oppnå norsk statsborgerskap forlot han landet til fordel for USA i 1948. Der fikk han raskt innpass i New Yorks kunstliv og deltok på flere betydelige utstillinger.

Grunnet sykdom vendte han i 1957 tilbake til Tyskland hvor han døde tre år senere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.