Boehringer Ingelheim er et tysk farmasøytisk selskap. Det har hovedkontor i Ingelheim, sørvest for Frankfurt am Main i Tyskland. Det er et av verdens største farmasøytiske selskaper, og det er det største private.

I motsetning til de fleste store farmasøytiske selskaper, er selskapet privat og heleid av familiene Boehringer, Liebrecht og von Baumbach.

Historikk

C.H. Boehringer Sohn Ko. KG er morselskapet til Boehringer Ingelheim-gruppen. Det ble grunnlagt i 1885 av Albert Boehringer i Ingelheim am Rhein i Tyskland. Han kjøpte da en liten fabrikk som produserte tartarsyre.

Selskapet har gjennom årene kjøpt og inngått samarbeide med selskaper innen segmentene næringsmidler og legemidler til mennesker og dyr over hele verden.

Boehringer Ingelheim er et globalt driftselskap med nære 150 datterselskaper.

Produkter

Selskapet har produkter for luftveissykdommer, stoffskiftet, immunologi, kreft og sykdommer i sentralnervesystemet. I den norske Felleskatalogen har de omtale av 30 legemidler for det norske markedet.

Representasjon I Norge

Firmaet Collett AS hadde tidligere agenturet for Boehringer Ingelheims legemidler i Norge. Det var i 1960- og 1970–årene. I dag er selskapet representert ved Boehringer Ingelheim Norway KS i Asker.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg