Bobbysocks
Bobbysocks vant den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix i 1985, med sangen La det swinge. Duoen besto av Hanne Krogh (til høyre) og Elisabeth Andreassen.
Bobbysocks
Av /NTB Scanpix.

Bobbysocks var en norsk popduo som ble Norges første vinner av Eurovision Song Contest i 1985.

De ble dannet i Oslo i 1984 av Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, som begge var etablerte artister på forhånd. Bobbysocks' sound var inspirert av den amerikanske vokaltrioen Andrews Sisters, svensk danseband, åttitallspop og sekstitallets jentegrupper.

Debutalbumet Bobbysocks! fra 1984 nådde tredje plass året etter. Duoen sto i 1985 for den første norske seieren i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest med La det swinge, som var skrevet av Rolf Løvland. Den engelske versjonen Let It Swing ble en internasjonal hit og nådde blant annet 44. plass i Storbritannia.

Bobbysocks gikk til topps i Norge med La det swinge og singlen og albumet som het Waiting for the Morning (1986), men Walkin' On Air (1987) ble bare en moderat suksess, og like etter gjenopptok Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson sine solokarrierer. De spilte inn to nye sanger til samleplata Let It Swing – The Best of Bobbysocks! (2010). Både La det swinge, Waiting for the Morning og Johnny and the Dancing Girls (1986) toppet Norsktoppen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg