Bobbysocks

Bobbysocks vant den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix i 1985, med sangen La det swinge. Duoen besto av Hanne Krogh (til høyre) og Elisabeth Andreassen.
Bobbysocks av /NTB Scanpix. Gjengitt med tillatelse

Norsk popduo dannet i Oslo 1984 av Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, som begge var etablerte artister på forhånd. Bobbysocks' sound var inspirert av den amerikanske vokaltrioen Andrews Sisters, svensk danseband, 80-tallspop og 60-tallets jentegrupper.

Faktaboks

Uttale
bˈåbisåks

Debutalbumet Bobbysocks! fra 1984 nådde tredje plass året etter. Duoen sto for den første norske seieren i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1985 med La det swinge, som var skrevet av Rolf Løvland. Den engelske versjonen Let It Swing ble en internasjonal hit og nådde blant annet 44. plass i Storbritannia. Bobbysocks gikk til topps i Norge med La det swinge og singlen og albumet som het Waiting For the Morning (1986), men Walkin' On Air (1987) ble bare en moderat suksess, og like etter gjenopptok Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson sine solokarrierer. De spilte inn to nye sanger til samleplata Let It Swing - The Best Of Bobbysocks! (2010). Både La det swinge, Waiting For The Morning og Johnny And The Dancing Girls (1986) toppet Norsktoppen.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg