Bioshock

Skjermbilde fra Bioshock.

Bioshock er en dataspillserie utviklet av Irrational Games og utgitt av 2K Games. Serien består av tre hovedspill. De to første finner sted i Rapture, en dystopisk undervannsby, mens det tredje foregår i Columbia, en by som svever i himmelen.

Det første Bioshock-spillet, som kun heter Bioshock, fikk svært god mottakelse av både spillere og kritikere da det ble gitt ut i 2007. Særlig spillets historiefortelling og politiske temaer er trukket fram som noen av dets sterkeste kvaliteter; spillet kan ses på som en kritikk til Ayn Rands objektivisme, noe som da var en uvanlig type tematikk for dataspill.

Bioshock 2, som ble produsert av en ny utvikler, ble også godt mottatt da det ble lansert i 2010. Det klarte imidlertid ikke helt å leve opp til forventningene som ble satt av forgjengeren.

Det tredje og siste spillet i serien, Bioshock Infinite, ble igjen utviklet av Ken Levine, som også hadde regi på det første spillet. Som det første spillet i serien ble også Bioshock Infinite svært godt mottatt da det ble utgitt i 2013. Spillet stiller spørsmålstegn ved den såkalte amerikanske eksepsjonalismen.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg