Bioshock er en skytespillserie utviklet av Irrational Games og utgitt av 2K Games. Serien består av tre hovedspill; de to første finner sted i Rapture, en dystopisk undervannsby, mens det tredje foregår i Columbia, en by som svever i himmelen.

Det første Bioshock-spillet, som kun heter Bioshock, fikk en ekstremt god mottakelse av både spillere og kritikere da det ble gitt ut i 2007. Særlig spillets historiefortelling og politiske temaer er trukket fram som noen av dets sterkeste kvaliteter; spillet kan ses på som en kritikk til Ayn Rands objektivisme, som er et svært uvanlig utgangspunkt for dataspill generelt.

Bioshock 2 ble også godt mottatt da det ble lansert i 2010, men fikk ikke like gode tilbakemeldinger som dets forgjenger. Kritikere har påpekt at det ligner for mye på det originale Bioshock-spillet, som på mange måter var et revolusjonerende skytespill. Noen mener at manglene til Bioshock 2 kommer av at det ble produsert av en annen utvikler enn forgjengeren.

Det tredje og siste spillet i serien, Bioshock Infinite, ble igjen utviklet av Ken Levine, som også hadde regi på det første spillet. Som det første spillet i serien ble også Bioshock Infinite svært godt mottatt da det ble utgitt i 2013. Spillet stiller spørsmålstegn ved den såkalte amerikanske eksepsjonalismen, og igjen har det særlig vært disse politiske temaene samt historiefortellingen som har blitt hyllet av både kritikere og spillere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.