App Store ikonet.

App Store er en digital distribusjonsplattform for Apples operativsystemer (se iOS og MacOs). Tjenesten lar brukerne laste ned app'er som er utviklet med Apples programvareutviklingspakke. Tjenesten ble lansert i juli 2008.

App'er fra App Store kan lastes ned til de fleste av Apple sine produkter, som for eksempel iPhone, iPad, iWatch og Mac. App Store har cirka 1.8 millioner ulike app'er tilgjengelig (2020). De mest populære appene i perioden 2015 til 2020 er blant annet YouTube, Snapchat, Messenger, Instagram, TikTok, Gmail og Netflix.

Apple tjener mye penger på App Store. De som utvikler apper for App Store må betale en avgift for å få tilgang til utviklerverktøy. I tillegg går som regel 30 prosent av salgsinntektene på app'er solgt via App Store direkte til Apple. Resterende går til de som utviklet app'en.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Steinar Hansen

Jeg fikk også spørsmål av noen av elevene mine om Store norske hadde en app, og noen hadde søkt og funnet på nettet at dere drev og utviklet dette i 2015. Men ingen av oss finner det for verken android eller ios. Har dere trukket den fra markedet igjen? Med vennlig hilsen

svarte Mari Paus

Hei Steinar! Vi har ikke laget app ennå. Vennlig hilsen Mari i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg