Faktaboks

AACM
The Association for the Advancement of Creative Music

Association for the Advancements of Creative Musicians, er en organisasjon for afrikansk-amerikansk jazz- og avantgarde-musikk. Organisasjonen ble stiftet i Chicago i 1965 av en rekke av byens eksperimentelle jazzmusikere, ledet av pianist Muhal Richard Abrams.

Organisasjonen ble stiftet for å arrangere og promotere konserter med medlemmenes egen musikk, som regel frijazz og avantgardistisk improvisasjon. Rundt AACM utviklet det seg et miljø hvor videreutvikling av improvisert musikk og afrikansk-amerikansk kultur sto i sentrum, og innflytelsesrike grupper og musikere som Art Ensemble of Chicago, Roscoe Mitchell, Anthony Braxton og Wadada Leo Smith springer ut fra dette miljøet.

AACM beskriver sin musikk som «Great Black Music», og miljøet rundt organisasjonen har vært musikalsk svært innflytelsesrik med sin blanding av afrikansk musikk, jazz, fri improvisasjon og komposisjonsteknikker som grafisk notasjon fra samtidsmusikken.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg