Vegetasjonskartlegging

Ved vegetasjonskartlegging blir plantedekket delt inn i vegetasjonstyper og kartfestet. Kunnskap om fordelingen av vegetasjonstyper i et område vil for eksempel kunne gi informasjon hva slags beiteverdi området har. Fra vegetasjonskartlegging i Uttakleiv i Vestvågøy kommune i Lofoten i Nordland.

Vegetasjonskartlegging
Lisens: CC BY SA 3.0

Vegetasjonskart er et kart som gjengir fordelingen av vegetasjonen eller plantesamfunnene i et gitt område. Dette kan enten være et kartbilde som viser den faktiske tilstanden ved kartleggingstidspunktet (aktuell vegetasjon), eller en rekonstruksjon der menneskelig aktivitet tenkes holdt borte (potensiell naturlig vegetasjon).

Vegetasjonskart brukes i forskjellige typer planlegging, for eksempel vurdering av områders verneverdi, skogskjøtsel, utbygging. Vanlig målestokk for vegetasjonskart i Norge er 1:50 000 eller større.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg