ullaper

Ullapene er sårbare grunnet jakt og ødeleggelser av leveområdene, Lagothrix lagotricha.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Ullaper er en primatslekt i familien kapusineraper.

Faktaboks

også kjent som:
Lagothrix

De er klumpete dyr med forholdsvis korte lemmer, med en meget lang snohale og tett, ullhåret pels. Pelsen er grå til brun av farge. Vekten blir 5,5–10,8 kilogram, kroppslengden 50–68 centimeter og halen 60–72 centimeter.

Ullapene er polygame arter som lever i grupper på 15–20 dyr, ofte med flere hanner. De omfatter de to artene Lagothrix lagotricha og Lagothrix flavicauda.

Artene er utbredt i Sør-Amerika, hvor de forekommer i eldre fuktig skog og regnskog, fra havkanten og opp til 2500 meter over havet. De er sårbare grunnet jakt og ødeleggelser av leveområdene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg