uakarier

Røduakari, hann, Cacajao calvus rubicundus.
Av .

Artikkelstart

Uakarier er en primatslekt i kapusinerapefamilien.

Faktaboks

Uttale
uakˈarier
Også kjent som

wakarier, Cacajao

De har en stri og langhåret pels. Ansiktet mangler nesten helt hår og har et knoklet og utsultet utseende. Halen er meget kort. Vekt rundt 4 kilogram.

De lever vesentlig av frukt, men tar også annen planteføde og en del insekter.

Arten forekommer for det meste i sumpskoger i lavlandet. De er utbredt i Sør-Amerika. Slekten omfatter svarthodeuakarien (Cacajao melanocephalus) og Cacajao calvus med de to underartene hvituakari (Cacajao calvus calvus) og røduakari (Cacajao calvus rubicundus).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg