Artikkelstart
Tempura er en japansk matrett bestående av frityrstekte grønnsaker og sjømat.
Faktaboks
- Også kjent som
-
tenpura
天ぷら, 天麩羅, てんぷら
Sjømaten og grønnsakene blir først dyppet i en tynn røre, for så å bli frityrstekt på relativt høy temperatur mellom 160 til 180 grader. Røren er laget av kaldt vann, egg, bakepulver, olje, stivelse og hvetemel. Røren må lages i små porsjoner og røres forsiktig med spisepinner slik at den ikke klumper seg. God tempura-røre skal være lett og luftig. Om man pisker røren for mye blir den tung, og får en deigete konsistens.
Typiske ingredienser i tempura er kongereker, gresskar, shiitake-sopp, paprika og fisk med hvitt fiskekjøtt.
I Japan får man kjøpt tempura både i kiosker og billige kjede-restauranter, men også på gourmet-restauranter. Billig tempura har en tendens til å være mer fettete og og tung, i motsetning til tempura av god kvalitet som bevarer råvarenes tekstur og smak i en lett og luftig røre.
Kommentarer (2)
skrev Jon Richardsen
svarte Anne Eilertsen
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.