studentsamskipnad

Studentsamskipnadenes oppgave er å ta seg av studentenes velferd ved lærestedet. Her fra torget på Kringsjå studentby i Oslo (SiO).

Artikkelstart

Studentsamskipnad er en institusjon med oppgave å ta seg av studentenes velferd ved det enkelte lærested.

Universiteter og høyskoler som er omfattet av universitets- og høyskoleloven, skal være tilknyttet en studentsamskipnad. Studenter betaler en semesteravgift til den samskipnaden som deres lærested er tilknyttet. Velferdstilbud som organiseres av studentsamskipnader er boliger, spisesteder, barnehager, helsetjeneste, idrett og karriereveiledning.

I alt er det 14 samskipnader (2020), som styres etter lov om studentsamskipnader (studentsamskipnadsloven). Studentsamskipnaden i Oslo (nå Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) var den første samskipnaden, opprettet ved lov i 1939.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Kjetil Nyjordet

Hei. Studentsamskipnadene har vært gjennom en del utvikling siden 2008. Er det ikke på tide å oppdatere artikkelen litt?

svarte Ida Scott

Hei! Takk for kommentar. Det har du selvsagt helt rett i. Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere alle våre artikler, og denne står på lista. Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg