studentsamskipnad

Studentsamskipnad, institusjon med oppgave å ta seg av studentenes velferdsbehov ved det enkelte lærested.

Alle universiteter og statlige høyskoler skal være tilknyttet en studentsamskipnad, og alle studenter plikter å være medlemmer av og betale semesteravgift til den samskipnaden deres lærested er tilknyttet. Velferdstilbud som organiseres av studentsamskipnader, er boliger, spisesteder, barnehager, helsetjeneste, idrett og karriereveiledning. Flere samskipnader har interesser i bokhandel og forlagsvirksomhet.

I alt er det 25 samskipnader (2009), som styres etter lov om studentsamskipnader av 14. desember 2007. Omfanget av studentsamskipnadenes virksomhet strekker seg over et stort spenn, fra den konsernorganiserte Studentsamskipnaden i Oslo som i 2008 hadde 532 ansatte og omsetning på 789 millioner kroner, til Studentsamskipnaden for Indre Finnmark (Sis Finnmarkku Studeanttaid Ovttastus) med 13 ansatte og 7 millioner kroner i omsetning.

Studentsamskipnaden i Oslo (nå Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) var den første samskipnaden, opprettet ved lov i 1939.

Kommentarer (2)

skrev Kjetil Nyjordet

Hei. Studentsamskipnadene har vært gjennom en del utvikling siden 2008. Er det ikke på tide å oppdatere artikkelen litt?

svarte Ida Scott

Hei! Takk for kommentar. Det har du selvsagt helt rett i. Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere alle våre artikler, og denne står på lista. Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg