steppehøne

Steppehøne (Syrrhaptes paradoxus), hannfugl. Altaj, Russland.

Artikkelstart

Steppehøne er en fugleart i sandhønsfamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Syrrhaptes paradoxus

Den er på størrelse med en liten ringdue, brunspraglet og gulbrun med svart buk. Bena er korte med fjærkledde tarser og tær, og to lange og spisse styrefjær.

Steppehøne er utbredt i Sentral-Asia og invaderte Norge i stort antall noen ganger før 1889. Den er også sett i Nord-Trøndelag i 1990.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg