snohalebjørn

Snohalebjørnen har en lang hale med gripeevne.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 2.0
Utbredelse av snohalebjørn (Potos flavus). Basert på data fra Den internasjonale naturvernunionen (IUCN Red List, versjon 3, 2017).
utbredelse av snohalebjørn

Artikkelstart

Snohalebjørn, også kalt kinkaju eller viklebjørn, Potos flavus, er en rovdyrart i halvbjørnfamilien.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Potos flavus
Beskrevet av
(Schreber, 1774)

Den har en korthåret og ensfarget brun pels. Kroppen er langstrakt, bena er korte og halen er lang med gripeevne. Snuten er kort og tungen lang og smal, velegnet til å hente nektar eller honning med. Den lever ellers for det meste av frukt.

Kroppslengden er 42–47 cm, halen 40–56 cm og vekt 1,4–2,7 kg.

Snohalebjørnen er trelevende og nattaktiv. Arten forekommer i tropiske skoger fra Sør-Mexico til Brasil.

Faktaboks

snohalebjørn
Potos flavus
GBIF-ID
2433573

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg