Skytebane, område med standplasser og nedslagsfelt (mål eller skivearrangementer) for presisjonsskyting med håndvåpen, f.eks. geværskytebane eller pistolskytebane. Se også skytefelt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

26. januar 2014 skrev Erling Lund

Undertegnede har laget og har tegninger på "svingarrangement" for duell og silhuettskyting. (tegningene kan stilles til disposisjon).Jeg har tidligere laget hele svingarrangementet og trodde det den gang var oppgitt "maxsvingetid"for figurene ? Nå er det aktuellt igjen og jeg finner ikke noe begrensning i vendetid ? Er der ikke en lov for dette ?

19. februar 2014 svarte Georg Kjøll

Hei Erling. Beklager at jeg ikke så denne kommentaren før nå. Jeg har dessverre ingen fagansvarlige på skytesport som kan svare på dette spørsmålet, men håper at noen kunnige mennesker melder seg snart. Hva gjelder tegningene du har laget på svingarrangement tar jeg gjerne imot de med sikte på publisering. Du kan sende meg på mail, georg [at] snl.no. Alt godt fra Georg

4. juni 2016 skrev Erling Lund

Hei Georg, samme med meg, er lite innpå her. Tegningene kan publiseres ja, men de er modifisert og det setter visse krav. Det lar vi ligge, det konkrete i dette er "svingetiden,
fra når skivene er vendt mot skytteren og til skivene er vendt 90 grader bort.
Er det noen som har tider for dette punkt i prosessen ?
Mvh Erling Lund.

22. desember 2016 svarte Svein-Erik Tosterud

Hei! Regelverket i ISSF/NSF fastsetter svingetiden til 0,2 sekunder for pappskiver. Regelverket sier også at man kan skyte mens skivene svinger, men man får bare godkjent treff hvis hullet er inntil 1,5 ganger kulens diameter. Større hull betyr bom. For elektroniske skiver, som nå er mest aktuelt, legges det til 0,1 sekund til skytetiden for hver serie for å simulere svingetid.
Håper dette var oppklarende! Mvh Svein-Erik Tosterud

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.