skjeggape

Skjeggapen forekommer i fuktige skoger i det sørlige India.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Skjeggape er en primatart i dyreapefamilien.

Faktaboks

også kjent som:
Macaca silenus

Den har svartfarget pels med en stor og fyldig grå manke omkring ansiktet. Halen har en liten dusk i spissen. Kroppslengden er 46–61 centimeter, halen 25–38 centimeter og vekt opptil 6,8 kilogram.

Skjeggapen er altetende og er mark- og trelevende. Arten forekommer i fuktige skoger i det sørlige India.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg