satansaki

Satansaki er utbredt i tropisk Sør-Afrika.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Satansaki er en primatart i kapusinerapefamilien.

Faktaboks

Uttale
sˈatansaki
Også kjent som
Chiropotes satanas

Pelsen er svart med lyst gulbrunt til mørkebrunt på rygg og skuldrer. Karakteristisk er et oppsvulmet tinningparti dekket av pels. Den har et langt, busket skjegg, omtrent like langt som ansiktet, og to strittende hårtufser på hodet. Ansiktet er nesten nakent. Kroppslengden er 40–46 cm, halen 38 cm og vekt 2,6–2,9 kg. Hannen er størst.

Arten forekommer gjerne nær vann. Satansakien er utbredt i tropisk Sør-Amerika. Se også sakier.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg