Riboflavin, vitamin B2, et B-vitamin med kjemisk struktur 6,7-dimetyl-9(1-D-ribityl)-isoalloxazin.

Finnes i to biologisk aktive former (koenzymer) der riboflavin tjener som funksjonell gruppe for en del viktige oksidasjonsenzymer (flavinenzymer). 1) Flavinmononukleotid eller riboflavinfosfat, og 2) flavinadenin-dinukleotid som består av riboflavinfosfat og adenosinmonofosfat.

Matfarge, se fargestoffer, Fargestoffer i mat.

Statens ernæringsråd anbefaler en daglig tilførsel på 1,2 mg for kvinner og 1,6 mg for menn. Symptomene på riboflavinmangel er ganske svake og viser seg først og fremst på huden med f.eks. sprekker ved nesevingene og i munnvikene. Sopp, lever, kjøtt og fisk, ost og melk er særlig gode kilder for riboflavin i kosten, og det er ingen fare for å få for lite riboflavin på vanlig norsk kosthold.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.