potuer

Storpotu, Nyctibius grandis, i Pantanal, Brasil.

Artikkelstart

Potuer, eller potufamilien, er en familie i ordenen nattravnfugler. Den omfatter sju arter i én slekt som utelukkende forekommer i tropiske Amerika.

Faktaboks

Uttale
pˈotuer
Også kjent som

Nyctibiidae

engelsk: potoo

De er forholdsvis kraftig bygde fugler, 41–50 cm lange. Som oftest sitter de i oppreist stilling i et tre, så godt kamuflert at de nesten er umulig å oppdage.

Reiret plasseres på trestubber eller i barksprekker. De legger bare ett egg som ruges i oppreist stilling. Holder til i åpent skogsterreng og lever av insekter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg