Orienteringskart, svært detaljerte topografiske kart i store målestokker, spesielt laget for orienteringsløp. Fremstilling av fremkommelighet og representasjon av vesentlige orienteringsdetaljer er spesielt viktig for o-kart. Lesbarhet og nabonøyaktighet er viktigere enn absolutt posisjonsnøyaktighet.

Kartinnhold og fargebruk. Terrengformer angis i brunt, berggrunn, stein og kultursymboler i svart, vegetasjonshindringer i grønt, åpenhet/løpbarhet i gult, vann og myr i blått.

Kartstandarder. Det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) har utarbeidet standarder for de ulike orienteringsdisiplinene. ISOM (eng. International Specification for Orienteering Maps) gjelder for tradisjonell orientering med målestokk 1:15 000 (og forstørrelse til 1:10 000) og ekvidistanse 5 m. ISOM (eng. International Specification for Sprint Orienteering Maps) gjelder for sprintorientering og presisjonsorientering, med målestokk 1:5000 og 1:4000 og ekvidistanse 2,5 m eller 2,0 m. IOF har også kartstandarder for skiorientering og sykkelorientering.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.