Orienteringskart, svært detaljerte topografiske kart i store målestokker, spesielt laget for orienteringsløp. Fremstilling av fremkommelighet og representasjon av vesentlige orienteringsdetaljer er spesielt viktig for o-kart. Lesbarhet og nabonøyaktighet er viktigere enn absolutt posisjonsnøyaktighet.

Kartinnhold og fargebruk. Terrengformer angis i brunt, berggrunn, stein og kultursymboler i svart, vegetasjonshindringer i grønt, åpenhet/løpbarhet i gult, vann og myr i blått.

Kartstandarder. Det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) har utarbeidet standarder for de ulike orienteringsdisiplinene. ISOM (eng. International Specification for Orienteering Maps) gjelder for tradisjonell orientering med målestokk 1:15 000 (og forstørrelse til 1:10 000) og ekvidistanse 5 m. ISOM (eng. International Specification for Sprint Orienteering Maps) gjelder for sprintorientering og presisjonsorientering, med målestokk 1:5000 og 1:4000 og ekvidistanse 2,5 m eller 2,0 m. IOF har også kartstandarder for skiorientering og sykkelorientering.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.