Organisk-biologisk jordbruk, dyrkingsmetode utviklet i Tyskland og Sveits som legger vekt på at den naturlige lagdeling i jordsmonnet skal opprettholdes. Pløying tillates derfor ikke. Husdyrgjødsel og annet organisk materiale skal i mest mulig naturlig tilstand tilføres oppå jorden, hvor det nedbrytes gradvis, og plantenæringen vaskes ned til planterøttene. Skadelige mellomprodukter omdannes underveis.

Ifølge denne teorien foregår en sirkulasjon av mikrober («vitalstoffer») i kretsløpet jord – planter – mennesker/dyr – gjødsel – jord. Plantekost sørger for overføringen fra jord til menneske, husdyrgjødsel og planterester fullfører kretsløpet.

Se også økologisk jordbruk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.