Netthandel, handel som omfatter alle former for kommersielle transaksjoner og forretningsvirksomhet (forhandlinger, kontraktinngåelse, distribusjon, betaling med mer) over internett. Netthandel omfatter alle former for formidlingsvirksomhet så vel som direkte kjøp og salg av varer og tjenester, herunder finansielle transaksjoner (aksjer, fond og liknende), auksjoner og meglervirksomhet på ulike områder. E-markedsføring tar i bruk stadig nye virkemidler i form av nettannonser, videostreaming, e-postmarkedsføring (spam) og markedsføring via mobiltelefon (for eksempel SMS og apper).

Stortingsmelding 41 (1998-99) definerer netthandel som «alle former for kommersielle transaksjoner og forretningsdrift over nett. Disse transaksjonene kan være knyttet til bestilling, betaling og levering av fysiske varer og tjenester, men kan også omfatte overføring av digitaliserte varer og tilgang til tjenester.»

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg